Picture

De meiden van JSV: ruimte voor groei

Meidenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland. Ook bij JSV groeit de meiden- en vrouwenafdeling gestaag. JSV, met het meiden- en vrouwenvoetbal daarin, kent al een lange historie. Het meiden- en vrouwenvoetbal levert een wezenlijke bijdrage aan de toekomst van JSV. De club biedt, ook in het meiden- en vrouwenvoetbal, een mix van presteren en plezier.

In het seizoen 2010-2011 starten we, verdeeld over alle leeftijdscategorieën, met tien meiden- of vrouwenteams. Behalve twee seniorenelftallen (dames 1 op zaterdag, dames 2 op zondag), zijn er acht jeugdteams (1xA-junioren, 1XB, 1xC, 2xD, 2xE en 1xF).

Door het behalen van het kampioenschap in het seizoen 2009-2010 promoveerde de dames 1 naar de tweede klasse zaterdag. Op termijn wil het door naar de landelijke eerste klasse. Het team heeft een eigen website (jsvdames.weebly.com) met o.a. verslagen.

Dames 2 speelt in de vijfde klasse zondag. Op die dag is er voldoende ruimte voor nog een damesteam. Mocht je ook willen gaan voetballen en helpen om zo’n nieuw team op te bouwen, stuur dan (vrijblijvend) een mailtje naar a.van.schaik@zonnet.nl om te informeren naar de mogelijkheden.

Nadat JSV enkele jaren geen meiden A-juniorenteam (MA1) meer had, is dat in 2010-2011 weer wel zo. Het team bestaat uit meiden die doorstromen vanuit de B-junioren.

De meiden van de MB1 spelen ook komend seizoen in de Hoofdklasse van district West I (een specifieke meidencompetitie), waarin het vorig seizoen kampioen was. In 2010-2011 beschikt JSV ook weer over een meiden C-team (MC1).

Bij de D-pupillen beschikken we over een elftal (MD1), dat het opneemt tegen jongens en een zevental (MD2), dat in een meisjescompetitie speelt.

Ook de ME1 gaat in 2010-2011 de strijd met de jongens aan, terwijl de ME2 op haar beurt weer tegen meisjes voetbalt.

Ook bij de jongste jeugd heeft JSV een meidenteam (MF1).


De meiden- en vrouwenafdeling kent een enthousiaste begeleidingsstaf (met als voorbeeld ons jaarlijkse meidentoernooi in mei: zie
meisjesb.homespot.nl) en realiseren ons dat dit team aan begeleiders (trainers, coaches, leiders) moet meegroeien met de meidenafdeling. Daarom is dit tegelijk een oproep aan de ouders om vanaf de start uw bijdrage te leveren aan het voetbalplezier van uw dochter! Met de JSV-gedragscode als onbetwisbaar uitgangspunt!