.

Zaterdag 30 oktober 2010, Zuidvogels DA1 – JSV DA1 2-2 (1-0)

JSV herpakt zich na slechte eerste helft

Een ritje van een half uur werd een filetocht van anderhalve uur. Door de wegwerkzaamheden op de A27 kwamen we pas om 14.30 uur aan bij Zuidvogels. Een klein half uur later konden we dan toch aftrappen op het snelle kunstgrasveld, met Milou de Bruijne, Melanie en Maaike op de bank.
De Zuidvogels-pupil van de week gaf haar clubgenoten het goede voorbeeld, door na het fluitsignaal van de scheidsrechter recht op het doel van Annick af te stormen en de bal in het doel te schieten. JSV had gewaarschuwd moeten zijn. Binnen 8 minuten na het échte begin lag de bal al weer achter Anncik, na een goede Zuidvogels-aanval over links. JSV had daarvoor wel het nodige gevaar gesticht uit drie corners van Demi de Jong; uit een ervan had Demi Klomp net naast gekopt.
Zuidvogels zette goed door en gaf een futloos JSV op sommige momenten voetballes: duels werden verloren, er werd te veel ruimte weggegeven en het tempo lag veel te laag. JSV mocht van geluk spreken dat het bij rust nog maar 1-0 stond: een save van Annick, een bal van de lijn en eentje tegen de paal voorkwamen een grotere achterstand.

Robin had er in de rust graag 11 gewisseld, maar uiteraard mochten en konden dat er maar drie zijn. Birgit, Chantal en Denise namen plaats op de bank en Milou de Bruijne, Melanie en Maaike kwamen er in. JSV toonde in deze helft eindelijk weer bezieling. Dit resulteerde al snel in een kopkans voor Demi Klomp (mooie voorzet Linda); de bal ging echter naast. Zuidvogels kreeg kort daarna ook een goede kans: gelukkig kon Annick het harde schot van bijna 20 meter afstand net over het doel tikken.

In de 65ste minuut krijgt Maaike de bal rechts in het strafschopgebied. Haar inzet lijkt in eerste instantie een slechte voorzet, maar is uiteindelijk een fantastische lob over de keeper heen, in de verre hoek. JSV staat gelijk en zet goed door. Vijf minuten later krijgt Demi Klomp de bal op een presenteerblaadje van de Zuidvogel-keepster die verkeerd uittrapt. Demi bedenkt zich geen moment en lepelt de bal over de keeper heen het doel in: JSV op voorsprong. Zuidvogels komt echter binnen 5 minuten al weer op gelijke hoogte. De buitenspelval van JSV mislukt en de Zuidvogel-aanval profiteert: 2-2.
Er volgt nog een spannend kwartier, met goed voetbal van beide kanten en ook nog wat kansjes over en weer, echter zonder doelpunten. JSV stapt met gemengde gevoelens van het veld: enerzijds jammer dat de voorsprong niet vastgehouden kon worden, maar anderzijds toch ook wel blij dat we, na de dramatische eerste helft, toch nog met een punt in de tas naar huis konden.

Zaterdag 23 oktober 2010, JSV DA1 - Stedoco DA2 1-3 (1-2)

Herfstige oefenpot

Alleen Demi de Jong (vakantie) misten we vanmiddag. De overige 13 meiden (die eerst nog even op de foto moesten) waren beschikbaar voor deze oefenpot, waarin Robin eindelijk weer eens kon doorwisselen. De omstandigheden waren zwaar: regenbuien en veel wind, die in de eerste helft in het voordeel van Stedoco (een tweede klasser uit West-II) blies. JSV opende echter de score, al na drie minuten: Demi Klomp kopte een corner van Chantal in. Daarna volgde een goede fase van Stedoco, dat in de 20ste minuut op gelijke hoogte kwam en vlak voor rust op 1-2. Tussendoor had Chantal nog  op de lat geschoten en Melanie de rebound over het doel gejaagd.

Vlak na de rust opnieuw een bal van Chantal op de lat, ditmaal door een fraaie redding van de keeper die de bal uit de kruising tikte. JSV had deze helft meer balbezit en zette meer druk naar voren. Hierdoor kwam er ook de nodige ruimte voor Stedoco, dat daar 10 minuten na rust van kon profiteren en zo op 1-3 kwam. Veel hoogtepunten kende de wedstrijd daarna niet meer, al werd er van beide kanten wel lekker gevoetbald. Het weer werd er echter niet beter op, dus was niemand er rouwig om dat scheidsrechter Danny (nog bedankt voor het fluiten!) op tijd afblies. Op naar de warme chocomel!

Zaterdag 16 oktober 2010, JSV DA1 – Reiger Boys DA2 1-1 (1-0)

Terechte puntendeling

Op een koude en winderige middag in Nieuwegein deelden JSV en Reiger Boys de punten, na een goede wedstrijd van beide kanten. Bij JSV begonnen Anita, Melanie en Chantal op de reservebank.
Reiger Boys was de eerste helft de betere ploeg en had meer balbezit dan JSV. Toch gaf onze defensie niet echt veel kansen weg en werden er aan de andere kant ook wel een paar kansjes gecreëerd. Uit een van deze kansen wist Maaike in de 26ste minuut de 1-0 te scoren, uit een pass van Demi de Jong. Daarna kwam Melanie er in voor Myrthe. Vlak voor rust kon JSV nog gevaar stichten uit twee goede corners van Linda, echter het bleef bij een 1-0 ruststand.
In de rust werd Demi Klomp gewisseld voor Anita. JSV begon goed aan de tweede helft. Er werd wat feller gespeeld en er werden veel meer duels gewonnen, waardoor nu JSV meer in balbezit was; Reiger Boys werd ver van het doel gehouden. JSV kreeg echter ook nu niet veel kansen.
Een kwartier voor tijd kwam Chantal er in voor Denise. Reiger Boys ging wat meer druk zetten, wat uiteindelijk leidde tot de 1-1: uit een vrije trap ontstond een scrimmage voor het doel waar de Reiger Boys-aanval net iets attenter op reageerde dan de JSV-verdediging.
Vervolgens gingen beide ploegen nog op zoek naar de overwinning; de kansen die dit opleverde gingen er echter niet in, waardoor uiteindelijk werd afgesloten met een (op zich terechte)  puntendeling.
Leuk nog om te vermelden was dat Cor ook weer langs de lijn is gesignaleerd. Hij is al zelfs weer sterk genoeg voor een broodje bal uit de JSV kantine!
.

Zaterdag 9 oktober, CJVV DA1 – JSV DA1 1-2 (0-0)

JSV wint weer bij CJVV

Nog maar 5 maanden geleden, op 1 mei, werden we kampioen op het veld van CJVV. Met deze prettige gedachte in ons achterhoofd gingen we weer op bezoek bij de Amersfoorters, die waren meegepromoveerd naar de tweede klasse. Waar we (verassend) na 5 wedstrijden de eerste twee plaatsen innamen, met CJVV op drie punten voorsprong.
Het weer op deze zonnige 9e oktober was veel beter dan dat van 1 mei, toen het (op het eind van de wedstrijd) met bakken uit de hemel viel. We startten met Birgit, Maaike en Milou de Bruijne op de bank. In de rommelige eerste helft werd, net als toen, niet gescoord. CJVV was in deze helft de betere ploeg. Het had veel balbezit en wist zich een paar kansjes/mogelijkheden te creëren, die er, gelukkig voor JSV, niet ingingen. JSV stelde hier een paar counters tegenover, die echter te slordig werden uitgevoerd om werkelijk gevaar op te leveren.
De tweede helft gaf een heel ander beeld. JSV begon feller, won meer duels en gaf veel meer druk naar voren. Dit resulteerde in een paar schoten op het doel, van Birgit (in de rust gewisseld voor Tamara), Melanie en Linda, die er echter nog niet ingingen. In de 58ste minuut dacht Anita: dan ga ik maar eens laten zien hoe het moet. Ze veroverde de bal, slalomde door het hart van de CJVV-defensie en schoot, alleen voor de keeper, de bal onberispelijk in de rechterbovenhoek van het doel. Prachtig doelpunt!
JSV zette met deze voorsprong op zak, het goede spel voort. Maaike kwam er, 5 minuten na het doelpunt, in voor Demi Klomp. Als verse kracht wist ze het de CJVV-defensie meteen een aantal keren moeilijk te maken. Na tien minuten kwam hier meteen al een doelpunt uit voort. Maaike werd goed aangespeeld, speelde de verdedigster uit en passte perfect op de vrijstaande Demi de Jong, die vanaf de rand van de 16 de bal keihard, via de onderkant van de lat, het doel inschoot: 0-2!
CJVV gaf het met deze stand echter nog niet op en ging op zoek naar de aansluittreffer. Die kwam er uiteindelijk wel, maar eerst nog had JSV (waar Milou de Bruijne in het veld was gekomen voor Chantal) de voorsprong nog verder kunnen uitbouwen, toen Linda van rechts een mooie voorzet gaf die door Maaike rakelings naast het doel van CJVV werd gekopt.
De 1-2 van CJVV viel uit een corner, tien minuten voor tijd. Hiermee was de spanning alsnog terug in de wedstrijd. JSV bleef echter gecontroleerd spelen en wist CJVV, ook in de 8 minuten blessuretijd, goed van het JSV-doel af te houden, waardoor er nauwelijks gevaar werd gesticht. Opnieuw dus een 1-2 overwinning in Amersfoort!
.

Zaterdag 2 oktober 2010, JSV DA1 - Faja Lobi KDS DA1 2-0 (1-0) (Eric)

Degelijke winst

JSV herpakte zich prima na de halve uitglijder tegen Buitenveldert. Dat leek op voorhand geen eenvoudige opgave met Faja Lobi KDS als tegenstander. De Utrechtse buurvrouwen waren behoorlijk op schot tijdens de eerste competitiewedstrijden (15 treffers in 4 duels).
Maar de JSV-defensie (Tamara, Melanie, Milou en Myrthe) had haar zaakjes prima op orde. De rest van het team kon derhalve met een gerust hart op zoek naar doelpunten. Die zoektocht begon zonder Birgit, Denise en Demi de Jong. Zij werden als troeven achter de hand gehouden en betraden pas tijdens het tweede bedrijf het hoofdveld.
JSV trok terstond het initiatief naar zich toe. Na tien minuten belandde de bal na mooi combinatiespel bij Anita. Zij bediende met een slimme steekpass zus Linda, die de bal beheerst in de lange hoek schoof.
Ook na de openingstreffer bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. De dreiging ten spijt leidde dit niet tot onmogelijke klussen voor de goalie uit de Domstad.

Direct na de thee mocht Demi de Jong haar trainingspak uittrekken. Zij loste de verdienstelijk spelende Milou de Bruijne af en bedankte haar trainer na een goed kwartier met een splijtende dieptepass. Die werd door Demi Klomp op waarde geschat. Net als eerder Linda vond zij het net met een geplaatste diagonale schuiver.
Daarna waren de gastvrouwen te netjes om de bezoekers de genadeklap toe te dienen. Een handvol kansen bleef onbenut. Faja Lobi KDS mocht blijven hopen op de aansluiting en probeerde er een slotoffensiefje uit te persen. De laatste linie van JSV was echter niet van plan iets weg te geven en liet Annick met een clean sheet van het veld stappen.
Dankzij de degelijke en dikverdiende zege loste JSV tegenstander Faja Lobi KDS als runner-up af. Volgende week wacht koploper CJVV, dat ongetwijfeld met gemengde gevoelens terugdenkt aan de laatste afspraak.

Zaterdag 25 september 2010, JSV DA1 – Buitenveldert DA1 3-3 (2-2)

JSV morst onnodig punten

Een beter begin dan vanmiddag kan je je bijna niet wensen. Al binnen dertig seconden legt Maaike de 1-0 er in. En 6 minuten later scoort Linda de 2-0, op aangeven van Demi de Jong! Wat kan er dan nog mis gaan? Een volle reservebank (met Demi Klomp, Chantal en Melanie), hoofdveld, zonnetje. Buitenveldert was niet bepaald aangeslagen, maar probeerde gewoon te gaan voetballen. De eerste bal verdween nog in de sloot, maar de corner die uit de tweede aanval ontstond werd er, goed profiterend van de wind, na een kwartier spelen in één keer ingeschoten. En vijf minuten later gebeurde hetzelfde met een vrije trap, van zo’n 25 meter afstand. Dus stonden we na 20 minuten gewoon weer op 2-2.
Vervolgens trok JSV het initiatief weer naar zich toe. We kregen een fase waarin we, vanuit een groot veldoverwicht,  5 tot 6 dikke kansen wisten te creëren. Door een combinatie van slordig, gehaast en botte pech gingen ze er echter niet in. Uiteindelijk gingen we ontevreden met 2-2 de kleedkamer in. Daarin spraken we af om het in de tweede helft beter te gaan doen, nu ook met de wind in de rug.
Maar daar werkte Buitenveldert niet bepaald aan mee. Uit een mooi opgezette aanval werd onze verdediging uitgespeeld en stond in de 48ste minuut gewoon de 2-3 op het scorebord.
Daardoor werd het nog lastiger voor JSV. Dan maar kijken of onze reservebank hier verandering in kan brengen dacht Robin. Hij bracht in de 55ste minuut Demi Klomp en Chantal er in voor Milou de Bruijne en Birgit. In eerste instantie wist Buitenveldert JSV goed van hun doel te houden. Maar uiteindelijk kwamen er nu ook kansen. De beide Demi’s kregen goede mogelijkheden maar schoten net over. Door de druk van JSV naar voren ontstonden er echter ook kansen aan de andere kant, maar gelukkig kon Annick een nog grotere achterstand voorkomen. Een kwartier voor tijd mocht de licht geblesseerde Melanie (in het veld gekomen voor Denise) proberen de wedstrijd om te buigen. In eerste instantie stond de lat tot twee maal toe de gelijkmaker uit de corner van Linda in de weg. Uiteindelijk was het dan toch Melanie die uit een pass van Linda de 3-3 kon scoren. Beide ploegen gingen nog op jacht naar de overwinning. Annick stond dat echter voor Buitenveldert in de weg; en de lat (inzet Melanie) voor JSV.
Alles bij elkaar een vermakelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer!

Zaterdag 18 september 2010, Delta Sports DA1 – JSV DA1 1-0 (0-0)

Geen loon naar werken

JSV moest de punten vandaag in Houten laten liggen. Ondanks het iets betere spel en de tomeloze inzet werd nipt verloren van mede-koloper Delta Sports.
We moesten het vandaag zonder Chantal stellen, die afgelopen donderdag door haar (toch al zwakke) knie was gegaan. Daarmee hadden we twee speelsters op de reservebank: Denise en Milou de Bruijne.
JSV begon prima aan de wedstrijd. Er werd constant druk gezet en in een zeer hoog tempo gespeeld. Daardoor had JSV veel balbezit, maar in eerste instantie leverde dat nauwelijks kansen op, tegen de goed georganiseerd spelende Delta-verdediging. Langzamerhand kwamen deze kansen er wel, waarbij ook Delta Sports het nodige gevaar stichtte. Uit een goede counter kwam Demi de Jong in kansrijke positie voor het doel, helaas echter werd haar inzet gestuit door een verdedigster. Na een half uur moest JSV wat gas terugnemen en kon Delta meer druk gaan zetten. Vlak voor rust nog een perspectiefvolle uitval van Demi de Jong, helaas echter (onterecht) teruggefloten voor buitenspel, door de verder uitstekend leidende scheidsrechter Lekatompessy.
JSV startte de tweede helft zoals het de eerste begon. Het vele balbezit leidde niet tot levensgrote kansen maar kostte wel veel kracht. Hierdoor waren er ook de nodige pijntjes, hetgeen inval-verzorger Arjen aardig wat werk opleverde. Delta Sports wachtte ondertussen geduldig af en kreeg zelf uiteindelijk drie kansen op rij. De eerste ging naast, de tweede op de lat, maar de derde ging er, een kwartier voor tijd, wel in.
Het moegestreden JSV gaf niet op en ging in het laatste kwartier (met Milou de Bruijne als invalster voor de geblesseerd geraakte Melanie) op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen een paar aardige kansen, maar ze gingen er niet in: Birgit kopt net naast; Birgit en Linda lopen elkaar in de weg en Linda schiet net naast. Ook de vijf minuten voor tijd ingevallen Denise (voor Birgit) kon hier geen verandering meer in brengen.
Veel complimenten voor de beide teams: een aantrekkelijke wedstrijd, op hoog niveau, met een tomeloze inzet en sportief gespeeld. Een echte topper  Waarbij een gelijk spel op zich verdiend geweest zou zijn. Maar ja, in voetbal tellen nu eenmaal alleen de doelpunten!
.

Zaterdag 11 september 2010, JSV DA1 – Dindua DA1 2-0 (1-0)

Probleemloze overwinning

We hadden vandaag de luxe van een kompleet fitte selectie (de drie langdurig geblesseerden even niet meegerekend).  Dat betekent dus 14 speelsters op het wedstrijdformulier, waarvan Myrthe, Maaike en Birgit in de wissel begonnen. Voor het publiek rond het hoofdveld was het goed toeven in de nazomerzon, voor de speelsters had het wel een paar graden kouder mogen zijn.

De eerste helft was aantrekkelijk. JSV startte goed, zette meteen druk en kon lekker combineren. Dindua kwam er nauwelijks uit en JSV kreeg een paar kansjes. Toch moesten we 36 minuten wachten voordat er eentje inging. Milou de Bruijne veroverde op links de bal en zette goed door richting het doel. Ze leek te gaan scoren maar liet dit over aan Demi de Jong, die wel raad wist met deze kans: 1-0. JSV zette meteen goed door. Het was aan de goede keeper van Dindua te danken dat het met rust toch nog maar 1-0 stond: enkele grote kansen van onze aanvalsters werden door haar vakkundig om zeep geholpen.

De tweede helft was nog wat eenzijdiger dan de eerste en zeker ook veel saaier. Dindua leek zich vooral toe te leggen op het voorkomen van doelpunten. Dat lukte vrij aardig, door een solide defensie, de al eerder genoemde goede keeper en gebrek aan scherpte in de JSV-voorhoede. Daardoor bleef het toch nog wel spannend, want al kwam Dindua nauwelijks over de middellijn: het is en blijft voetbal en je weet maar nooit. Birgit kwam er in voor Chantal; Maaike voor Linda. Aan de spanning kwam 5 minuten voor tijd een einde, toen een mooie aanval van JSV via Demi de Jong en Maaike uiteindelijk door Demi Klomp netjes kon worden afgerond. Even daarna zowaar dan een doelpoging van Dindua, echter Annick had hier geen enkele moeite mee.

Al had de uitslag misschien hoger moeten uitvallen, de drie punten waren in ieder geval overtuigend binnengehaald. Volgende week naar Houten, waar we bij mede-koloper Delta Sports op bezoek gaan.

Zaterdag 4 september, CSW DA2 - JSV DA1 1-4 (0-2)

Zonnige competitiestart

JSV is de competitie goed gestart met een 1-4 overwinning op het tweede van CSW, dat net als JSV dit seizoen voor het eerst in de tweede klasse vertoeft. In een zonnig Wilnis konden we 12 speelsters op het wedstrijdformulier noteren. Maaike (werk) en Myrthe (ziek) waren afwezig. Nieuw voor ons, in deze eerste A-categorie-wedstrijd, was dat we niet meer konden doorwisselen. Milou de Bruijne startte op de bank en kwam er in de loop van de tweede helft in (voor de moegestreden Chantal).
JSV speelde een goede eerste helft, waarin het nauwelijks kansen weggaf en er wel zelf veel wist te creëren. Van al die JSV-kansen gingen er (slechts) twee in. De eerste van de voet van Demi de Jong, die na 20 minuten een vrije trap inschoot. De tweede van Linda, een kwartier later, met een schitterend afstandsschot, 20 meter van het doel. Vlak voor rust werd een lichte irritatie tussen de keepster van CSW en Chantal zwaar bestraft door scheidsrechter Makdan: beide dames kregen geel.
CSW kwam wat scherper uit de kleedkamer dan JSV. Een vrije trap na vijf minuten werd langs de muur en Annick geschoten, waardoor het opeens 1-2 was en er toch kansen leken te liggen voor CSW. JSV bleef echter gecontroleerd spelen. Na een uur spelen was het Demi Klomp die door hard te werken zich zelf een schietkans creëerde en die ook wist te benutten. JSV leek in veilige haven, maar binnen de minuut mochten we van geluk spreken dat een poeier van CSW op de lat boven Annick belandde. Even later liep Melanie nog tegen geel aan. Een kwartier voor tijd was het Demi Klomp die, op bijna dezelfde manier als een kwartier eerder, de 1-4 scoorde. Daarmee waren de drie punten voor JSV veilig.
Een goed begin van de competitie meiden! Op naar de volgende klus: zaterdag thuis tegen Dindua.

Zaterdag 28 augustus, Benschop DA1 – JSV DA1 4-2 (3-1)

Het begint ergens op te lijken

Anders dan de uitslag deed vermoeden, was er aan JSV-kant redelijke tevredenheid over de verloren bekerwedstrijd tegen Benschop. Er werd 85 minuten goed gespeeld tegen de nummer twee uit de tweede klasse van afgelopen seizoen; een team dat we in de tweede klasse komend seizoen ook gaan tegenkomen. Jammer dat het fout ging in de eerste vijf minuten, toen Benschop twee keer gepruts in de JSV-defensie meteen knap wist af te straffen.

We waren blij dat we sowieso konden spelen in deze regen-periode, waarin de eerste afgelastingen al weer een feit waren. Melanie moest langs de kant geblesseerd toekijken, de andere 13 meiden waren gelukkig fit. En hadden de beschikking over maar liefst twee verzorgsters! Myrthe wordt onze eerste verzorgster; Andrea fungeert als achtervang en was er vanmiddag bij om Myrthe te introduceren en haar wegwijs te maken. Welkom, Myrthe!

Na die ongelukkige eerste 5 minuten liet JSV het betere van het spel zien. Dit resulteerde in een aantal kansen, waarvan Demi de Jong er in de 25ste minuut eentje wist te verzilveren: een poeier van 20 meter die precies in de kruising van het Benschop-doel belandde. Toch was het Benschop dat nog vóór rust de voorsprong weer kon uitbouwen, door een rebound uit een corner er in te trappen.

JSV begon prima aan de tweede helft, hetgeen wederom resulteerde in een aantal prima kansen. Na een kwartier rondde Demi de Jong een prachtige JSV-aanval, die over 6 schijven liep, koelbloedig af. Het spel golfde daarna op en neer, met kansen voor beide ploegen. Annick wist in eerste instantie de 4-2 van Benschop te voorkomen met een paar goede ingrepen. Tien minuten voor tijd lukte dat echter niet, waardoor de wedstrijd alsnog in 4-2 eindigde.

Hiermee zijn we uitgeschakeld voor de beker en kunnen we ons volledig richten op de competitie, die komende zaterdag voor ons van start gaat in Wilnis, tegen het tweede team van CSW.

Dat doen we met een trainer die dan de grens van 40 jaar is gepasseerd. Het verstand komt met de jaren, Robin, dus we verwachten veel van je dit seizoen!

Dinsdag 24 augustus, Muiden DA1 – JSV DA1 1-5 (1-2)

Dreiging van boven

Boven het veld viel er vanavond een hele hoop te beleven. Allereerst de vliegtuigen: iedere 30 seconde kwam er weer een aangevlogen, op weg naar Schiphol. En dan de lucht, die was bijzonder dreigend. Harde wind, donkere wolken, lichtflitsen in de verte en een paar keer een stevige bui. Achteraf gezien hadden we nog net geluk, 15 kilometer verderop werd in Almere de andere bekerwedstrijd in onze poule, die tussen Waterwijk en Benschop, bij een 0-0-stand gestaakt wegens onweer. Dat bleef ons gelukkig bespaard.

Op het veld was er ook genoeg te beleven. Met Tamara en nu wel bij en Melanie niet, hadden we weer 13 meiden ter beschikking, waar Robin wederom flink mee doorwisselde.

JSV kreeg heel wat kansen in de eerste helft, waar alleen de beide Demi’s er eentje van verzilverden. De eerste van Klomp (die er sowieso heel vroeg bij was vanavond, naar verluidt dankzij moeder Petra), de tweede van De Jong. De enige tegengoal viel na een half uur uit een corner, verder gaven Annick en de verdediging niets weg vanavond.

In de tweede helft was het JSV-overwicht nog wat groter. Ook werd er beter afgerond. Demi Klomp alweer als eerste, Linda als tweede. De 1-5 was de mooiste van de avond, uitgevoerd door  Demi de Jong die een fantastische solo koel wist af te ronden.

Zaterdag 21 augustus, JSV DA1 – Waterwijk DA1 0-1 (0-0)

Stroef begin

Een 0-1 uitslag in Almere en toch verliezen, rara hoe kan dat?

Door de organisatie van de United Jeugd Cup konden we onze enige thuiswedstrijd in de bekerpoule niet op ons eigen sportcomplex spelen.  Gelukkig vond Waterwijk dat geen probleem en werden we gastvrij onthaald op hun complex, dat bestaat uit maar liefst 3 kunstgrasvelden.

De start van een nieuw seizoen, met nog maar drie trainingen in de benen. Een seizoen waarin we onze langdurig geblesseerden Emmy, Iris en Sammy waarschijnlijk niet in het veld zien. Fijn dat ze er vanmiddag wel als supporter bijwaren!

Een seizoen ook met vier nieuwelingen. Voormalig B1-sters Milou en Demi, die we al een beetje kennen van de invalbeurten vorig seizoen; en Melanie en Milou als “echte” nieuwelingen.

Tamara was er vandaag niet bij, zodat Robin de beschikking had over 13 dames. Door het doorwisselen kon hij verschillende meiden op verschillende plekken aan het werk zien. Ook Peter was er niet bij vandaag: hij geniet nog van de warmte in Zuid-Frankrijk. Daarom mocht Eric opdraven als assistent-scheidsrechter.

In de eerste helft waren de betere kansen voor Waterwijk. Vooral uit counters was deze ploeg gevaarlijk. Twee kansen gingen echter naast en eentje werd door Denise van de doellijn gehaald. De tweede helft ging aanvankelijk gelijk op. Na verloop van tijd werd JSV de bovenliggende ploeg en hing een doelpunt in de lucht. Dit doelpunt viel uiteindelijk tien minuten voor tijd, maar juist aan de andere kant. Een slippertje van de JSV-verdediging werd knap afgestraft door de snelle nummer 10 van Waterwijk. Beide ploegen zaten er inmiddels behoorlijk doorheen, maar JSV perste er op karakter toch nog een slotoffensief uit. Maaike kwam net te kort om de gelijkmaker er in te schieten.